Witam ponownie mały update z mojej strony.
Wczoraj i dzisiaj udało mi się doładować portmonetkę w euro poprzez przelewy24 w każdym bądź razie przelewy odbywają się z konta Polskiego a nie walutowego. Jest prowizja 0,5 euro od webmoney oraz za sam zakup na plati market bardzo znikoma. Korzystniej było by jakby transakcje odbywały się przez konto walutowego gdyż jak przewalutowanie odbywa się poprzez bank nie jest tak korzystny kurs euro.
Z supportu odpisali mi tak:
Dzień dobry,
Głównym wymaganiem tej usługi uzupełniania portfela jest to, że Twoja karta musi obsługiwać bezpieczną metodę uwierzytelniania Full 3D.
Nie możemy jednak powiedzieć ze 100% dokładnością, czy uzupełnienie się powiedzie. Możesz się tego dowiedzieć tylko testując samą kartę. Niektóre karty nie obsługują typu transakcji, z których korzysta nasz operator – jest to Polecenie Zapłaty.
Jak już powiedzieliśmy, z naszej strony technicznie niemożliwe jest wpływanie na tę sytuację.
Tutaj uruchamiane są ustawienia Banku Emitenta. Bank wydający to bank, który wydał Twoją kartę.
Widzimy, że próbujesz użyć różnych kart, ale tego samego banku. Najprawdopodobniej istnieje ograniczenie dotyczące tego rodzaju płatności za Twoje karty.
Spróbuj skontaktować się w tej sprawie ze swoim bankiem. Być może tę funkcję można aktywować. Spróbuj użyć kart z innego banku.
Lub skorzystaj z innych usług doładowań, proszę:
top-up.webmoney.ru/Def…183
Z poważaniem,
Wsparcie
Dzwoniłem do banku i mi powiedzieli że wszystko z ich strony jest jak najbardziej w porządku i że nie zmieniali nic w polityce płatności kartami. Pan który ze mną rozmawiał napisał maila do wydawcy kart czy coś w ten deseń i czekamy co mu odpiszą. Jeszcze napisze do supportu czy strona 3 w tej transakcji nie zmieniła swoich warunków w płatności kartami bo nic innego nie przychodzi mi już do głowy.
Pozdrawiam i jak ma Pan jeszcze jakieś pomysły proszę pisać.